Családjaink története Nádudvar története

„MERT EGYÜTT VAGYUNK NÁDUDVAR!”

Családjaink története Nádudvar története

Nádudvar – Maczik Erika ősei egy közép-európai mixet alkotnak.

Egyetemista korában kezdett amatőr szinten kutakodni saját famíliája múltja után. Vallja, hogy őseink megismerése által közelebb kerülhetünk saját énünkhöz. Diplomamunkája készítése során a helyi református egyház anyakönyveit böngészve jutott eszébe, hogy saját felmenőit is kikutatja. Ebben a nagymamai ágat, míg később, a világháló segítségével a többi rokoni ágat is sikerült fellelni.

A háromgyermekes édesanya ősei egy közép-európai mixet alkotnak, hiszen az általa is továbbvitt evangélikus hitűek mellett református és ortodox ősök is vannak a családfán.

Az öt generáció óta ugyanabban a házban otthonra lelő család sarjaként arra is kíváncsi volt, hogy ősei régen hol laktak a településen. Az aprólékos munkában segítségére van térképész férje, Kovács Zsolt is. Levéltári iratok mellett az anyakönyvek szolgálnak forrásul a főállásban városfejlesztési szakemberként dolgozó Maczik Erika számára.

Másoknak is tudott már segíteni az ősi szálak felgöngyölítésében, volt, aki török kori hős felmenőre lelt így. Erika sokat tett azért is, hogy a nádudvari temetőben nyugvó Lukács Dénes’48-as tüzérezredes múltját is megismerhessék az itt lakók.

– Marján László –

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük